
روایت روزنامه خراسان از خیابان فرهنگ، هنر و غذا

در شب های گرم ماه مبارک رمضان، شهرداری مشهد دوره جدید جشنواره فرهنگ، هنر و غذا را در خیابان فرهنگ، هنر و غذا برگزار می کند. این طرح که در ساعات افطار تا سحر و در حدفاصل تقاطع خیابان ارشاد و فردوسی برگزار میشود، سومین تجربه شهرداری مشهد در حوزه اجرای خیابان غذاست. دورههای قبلی جشنواره خیابان غذا، در نوروز ۹۷ و ۹۸ با استقبال شهروندان مشهدی و زائران برگزار شده بود. این جشنواره که در سال گذشته به شکل پیمانکاری به مرحله اجرا رسیده بود، در سال ۹۸ با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و با نظارت مستقیم شهرداری مشهد شروع به کار کرد. هدف از اجرای این طرح، ایجاد فضایی برای تفریح اعضای خانواده در کنار یکدیگر است که با فراهم کردن امکانات و بخشهای مختلف فرهنگی و هنری برای کودکان و بزرگ سالان، ممکن شدهاست. جشنواره به طور عمده از سه بخش اصلی غذایی یا همان خیابان غذا، بخش فرهنگی و بخش هنری تشکیل شده است. شب نشینی با طعم غذای سنتی نخستین جشنواره «خیابان غذا» که در نوروز ۹۷، در خیابان باهنر مشهد برگزار شدهبود، بیشتر در حوزه تغذیه فعال بود و خانواده ها میتوانستند در فضایی شاد، غذاهای متنوع تهیه شده در همان مکان را مصرف کنند اما در دوره دوم و سوم این جشنواره، بخشهای فرهنگی و هنری نیز مورد توجه جدی قرار گرفت و «خیابان غذا» جای خود را به «خیابان فرهنگ، هنر و غذا» داد. در بخش مربوط به غذا، ۵۰ غرفه مختلف متشکل از ۵۰ گروه غذایی شرکت دارند و فستفود، دسرها، نوشیدنی و نیز غذاهای ایرانی و سنتی مانند انواع کباب را به بازدیدکنندگان ارائه میدهند. غذاهای ارائه شده، در حضور بازدیدکنندگان طبخ و آماده میشود که موجب اطمینان خاطر و بعضا سرگرمی آنها می شود.
گشت و گذاری در بخشهای فرهنگی و هنری در بخش فرهنگی، امکانات متنوعی برای تفریحهای خانوادگی در نظر گرفته شده است. در این بخشها خانوادهها میتوانند به بازیها و مسابقات گروهی و انفرادی بپردازند؛ مسابقاتی چون فوتبالدستی، طنابکشی و دارت. همچنین بخشی از جشنواره را فضای بازی کودکان و بخشی دیگر را ورزشهای مربوط به نوجوانان تشکیل میدهد. از دیگر ویژگیهای جشنواره فرهنگ، هنر و غذای مشهد می توان به فراهم کردن فضاهای مختلف برای نمایش هنرهای سنتی و دستی اشاره کرد. در غرفههای مختلف، هنرمندان خراسانی آثار خود را در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار دادهاند که امکان آشنایی بیشتر آنها را با هنرهای بومی میسر میکند. هنرهایی مانند معرقکاری، خطاطی و نقاشی روی سفال از جذاب ترین وپربازدیدترین غرفه های این خیابان است.
سرگرمی، قسمتی مهم از فعالیتهای افراد و غرفههای مشغول در جشنواره را تشکیل میدهد. کودکان و نوجوانان میتوانند همراه والدین خود به تماشای نمایشهای عروسکی بنشینند. تعداد زیادی از مخاطبان، سراغ بخش مربوط به نقالی میروند که به طور زنده اجرا میشود. در این جشنواره، همچنین گروههای تواشیح نیز در بازه های زمانی متفاوت حضور دارند.
هدف، افزایش کیفیت زندگی
دکتر رضا خواجه نایینی، معاون اقتصادی شهرداری مشهد در مصاحبه با خبرنگار خراسان، هدف از اجرای این جشنواره را افزایش کیفیت زندگی شهروندان و کمک به پویایی بخشهای مختلف شهری، به ویژه فضاهای کمرونقتر دانست. او درباره تفاوت این دوره از جشنواره با دورههای قبل گفت: «در این دوره سعی کردیم پیوستهای فرهنگی را داشته باشیم، غذاهای سنتی را بیشتر استفاده کنیم و رویکردی ایرانی اسلامی داشته باشیم.» معاون اقتصادی شهرداری مشهد، یکی از اهداف این دوره را جذب حداکثری خانوادهها اعلام و اضافه کرد که در جشنواره فرهنگ، هنر و غذا سعی شده برای همه اعضای خانواده، فعالیتی مهیا باشد و خانوادهها بتوانند چند ساعتی را در این فضا و در کنار هم بگذرانند. خواجه نایینی همچنین درخصوص نحوه تامین هزینههای این جشنواره گفت: «دوره اول جشنواره به صورت پیمانکاری بود. اما این بار فراخوانی داشتیم و چند سرمایهگذار اعلام آمادگی کردند و یکی از آنها، هزینههای ساخت غرفهها را پرداخت کرد.» وی در پاسخ به این سوال که این جشنوارهها ادامه خواهد داشت یا نه؟ گفت که استقبال مردمی بسیار زیاد بوده و شبی بین ۲۰ تا ۳۰ هزارنفر از این فضا استفاده میکنند و شهرداری بعد از بررسی و شناسایی اماکن مناسب برای جشنواره، این طرح را باز هم تکرار خواهد کرد.
برچسب ها:
نظر دهید